Ulei de palmier

Ulei de palmier

Cand mi-a povestit Sana Nicolau prima oara de sticla cu ulei de palmier, mi-am ridicat o spranceana a mirare.

Pentru inceput arunc pe masa 4 argumente pro ulei de palmier. Rezista la temperaturi de peste 200 de grade, nu miroase, nu iti umple bucataria de fum si nu patrunde in alimente. Adio gogosi uleioase si bucati de carne care mustesc de ulei !

Carand pe scari bidonul de 5 litri, Sana imi povestea ce bine se simte de cand a inceput sa gateasca cu ulei de palmier.
Principalul atu este, cum spuneam, rezistenta la prajit. De aceea ocupa locul trei in consumul mondial de uleiuri si grasimi, dupa uleiul din soia si cel din grasimi animale.

Desi proaspat intrat pe piata romaneasca, uleiul de palmier, originar din Africa, e folosit de peste 5000 de ani. Si-a capatat renumele dupa ce studiile au aratat ca e usor digerat si constituie un suport pentru dezvoltarea sanatoasa  a organismului.

In plus, nu contine colesterol si ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange.

Uleiul de palmier este o bomba cu vitamine. Stati numai sa le enumar. Contine beta-caroten care intretine un bronz perfect si ajuta la imbunatatirea vederii pe timpul noptii. Pe de alta parte e bogat in vitamina A si E care, datorita rolului antioxidant, ajuta la prevenirea cancerului, aterosclerozei si a bolii Alzheimer.

Vad ca e bataie in supermarket pe uleiul de floarea soarelui zilele astea. Cu atat mai bine, acum e mai mult spatiu la raftul cu ulei de palmier.