Turta dulce aromata

Turta dulce aromata

 Ingrediente pentru 80 de bucati:
-50 grame coaja de lamaie zaharata,
-1 capacel de palinca de cirese,
-2 oua, 250 de grame de zahar brun,
-4 lingurite cu coaja rasa de lamaie,
-1 lingurita cu scortisoara macinata,
-1 praf de piper macinat,
-1 praf de cuisoare macinate,
-un varf de cutit de cardamom, nucsoara si ienibahar macinat,
-50 grame de migdale macinate,
-300 grame de faina, 1 lingurita cu praf de copt,
-100 grame de zahar pudra.

 

Plus:
-grasime pentru ungerea tavilor.

 

Mod de preparare
Coaja de lamaie zaharata se toaca marunt, se adauga palinca de cirese si se lasa sa stea in ea timp de 20 de minute. Se amesteca ouale cu zaharul. Peste amestecul de lamaie si palinca se adauga coaja de lamaie, scortisoara, piperul, cuisoarele, nucsoara si ienibaharul.

 

Se presara migdale macinate si se amesteca bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste amestecul cerat anterior, apoi se framanta bine.

 

Tava se unge, in acest timp se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se modeleaza din aluat cilindrii cu diametrul de 5 cm dupa care se taie in bucati de 2 cm. Din acestea se modeleaza cu mana bilute de dimensiune egala, acestea se pun in tava unele langa altele. Tava se baga in cuptorul fierbinte, unde va sta timp de 15 minute. Dupa aceasta se scot si se pudreaza cu zahar.

 

Valoarea nutritiva
O portie are: 40 Kcal, 1 gram proteine, 1 gram de grasimi si 7 grame carbohidrati.

 

Pofta buna!