Se spune ca singurul lucru care ii uneste pe libanezi este mancarea, toate celelalte dezbinandu-i. Mancarea liant este cea mai interesanta dintre toate bucatariile din Orientul Mijlociu si asta pentru ca isi trage radacinile din bucatariile araba, franceza si italiana si este influentata in ultimul timp de cea japoneza, chinezeasca si thailandeza. Iar locul perfect in care o poti descoperi este restaurantul care se inalta alb si semet pe Schitu Magureanu. Nu te teme, desi se prezinta la standardele unui restaurant de lux, cu interior elegant subliniat de peretii albi si scaunele inalte, nu iti vei lasa salariul pe o saptamana la o cina. Nu exista nici dress-code asa ca poti merge ca mine in tinuta lejera, fara sa intalnesti priviri iscoditoare sau pline de repros. Elementele Orientale se simt doar in mancare si ocazional in muzica, poate si pentru ca Libanul nu se identifica cu imaginea pe care o avem despre tarile din Orientul Mijlociu. Cu alte cuvinte daca visati la o plimbare cu camila prin desert, nu e cazul, pentru ca in Liban nu gasesti picior de camila si nici praf de nisip din desert. In schimb e locul ideal pentru sporturile nautice si plimbari cu yachtul. Daca nu vorbesti libaneza, lucru valabil probabil pentru majoritatea clientilor un chelner amabil iti explica fiecare fel de mancare la cerere si te ajuta sa comanzi ceva pe gustul tau. Servirea este un adevarat ritual. Mancarea vine in boluri incalzite la foc mic si rasare pe masa la cateva minute dupa ce ai comandat. Combinatiile de condimente dau dependenta cand sunt presarate pe specialitati ca Rassasfur cu suc de rodii o mancare cu gust dulceag servita cu ceapa prajita sau preferatul meu Sarhat de pui cu sos. Gustul acrisor cu usturoi, menta si putina lamaie te duce cu gandul la calmul de pe malul Mediteranei. Meniul complet il gasiti aici. Daca aveti chef de experiente bizare in bolta palatina alegeti Mouhamara cu nuca – o pasta iute cu nuca si pesmet pe care o gasiti la gustari. Preturile se invart in sectiunea asta intre 7 si 10 lei. Mancarurile principale sunt intre 12 si 22 de lei iar salatele iti scot cam 10 lei din buzunar. Din experienta mea nu trebuie sa faceti rezervare, caci mese se gasesc din plin la Tulin. Totusi, daca nu vreti sa riscati sa mancati la fast-food-ul de pe colt sunati la 021 314 40 01, 0762 212 675 sau trimiteti un mail la rezervari@restauranttulin.ro. La final adresa : Pictor Constantin Stahi 2 poza : http://bucuresti.24fun.ro/out/articles/big/articles/tulin__or_not_to_lean/1ef9faatulin.jp