Poate ca dansatoarele de flamenco arata atat de bine si se mentin suple si in forma pentru ca mananca lucruri sanatoase si minunate la gust. Daca ne gandim bine, unul dintre ele ar putea fi gaspacho. Astazi deslusim reteta traditionala spaniola de supa care se mananca de la frigider si te racoreste de vapaia verii. Gaspacho e simplu de facut, are ok-ul tuturor nutritionistilor, si mai este si spectaculos cand il prezinti prietenilor invitati la masa. Pentru un gaspacho ca la carte, ai nevoie de 1 blender cu pahar, 3 sferturi de ora, si urmatoarele ingrediente: – 1 duzina de rosii zemoase – 4 castraveti potriviti – 3 ardei ardei grasi de culoare rosie (sau capia) – 2 catei de usturoi – 1 lingura de otet de mere – ¼ cana de pesmet – ulei de masline, ceva mai mult de ½ de cana – 2 cani de apa – sare si piper dupa gust Cum se face: In primul rand se oparesc repede rosiile, spre a le putea scoate pielita mai repede; se scot samburii ardeilor, se curata castravetii de coaja. Se taie toate legumele in bucati potrivite si se arunca in blender impreuna cu restul ingredientelor, unde se lasa pana textura devine foarte fina. Pentru ca gatesti mai multe portii, cu siguranta va trebui sa folosesti blenderul de 2-3 ori, in functie de marimea paharului. Se da printr-o strecuratoare fina amestecul obtinut, se inlatura eventualele cojite de ardei sau cate un sambure rebel. Daca esti amator de picanterii, o sa iti faca mare placere sa adaugi in acest mix si un ardei iute. Dupa preparare, gaspacho se pune la frigider, dar cu cat este consumata mai repede, cu atat isi pastreaza neschimbat gustul initial. Cand o servesti, nu uita sa presari un cerculet de ulei de masline deasupra. Arata incantator si e si sanatos.