Tort de pere

Tort de pere

Un tort simplu si foarte gustos. 

Ingrediente pentru aluat:
-150 grame faina alba, 1 praf de sare,
-3 linguri cu ulei.

 Pentru umplutura:
-50 grame faina alba,
-2 linguri cu zahar brun,
-50 grame miez de nuca tocat marunt,
-1/2 de lingurita cu scortisoara,
-30 grame unt, 1 lingura cu miere,
-750 grame pere coapte,
-2 linguri cu suc de lamaie,
-50 grame zahar brun,
-1 lingurita cu praf de scortisoara.
 

Mod de preparare

Se omogenizeaza faina, sarea, uleiul si 8 linguri cu apa rece cu mixerul. Se formeaza un aluat care se intinde intr-o tava cu peretii detasabili. Inteapa fundul aluatului cu o furculita, apoi se lasa-l la frigider timp de 1 ora. 

Pentru umplutura amesteca faina cu zaharul, miezul de nuca si praful de scortisoara. Se topeste untul si mierea la foc mic (fara sa fiarba), amestecand continuu, apoi se adauga, dupa ce se racoreste, treptat peste amestecul de faina si se paseaza cu o furculita.  

Se curata perele, li se scot cotoarele, dupa care se taie in felii. Se stropesc cu sucul de lamaie si praful de scortisoara.

Se baga forma cu aluatul in cuptorul rece, apoi se incalzeste la 200 de grade Celsius si se coace pentru 15 minute. Se aseaza feliile de pere, se intinde umplutura si se coace inca 50-60 de minute. Se lasa la racit in forma, se scoate marginea detasabila si se taie in 8 felii. 

Se serveste cu inghetata sau cu frisca.

Valoarea nutritiva
O portie are: 270 Kcal, 4 grame proteine, 9 grame grasimi si 44 grame carbohidrati.
 

Pofta buna!