Top 7 alimente care iti mentin tineretea

Top 7 alimente care iti mentin tineretea

Activitatile in aer liber, sportul, relaxarea si o alimentatie sanatoasa sunt caile cele mai sigure pentru a intarzia efectele imbatranirii. La polul opus, sedentarismul, mancarea procesata, zaharul, sucurile carbogazoase si stresul, accelereaza procesul de imbatranire si favorizeaza aparitia bolilor. Pentru a-ti mentine tineretea cat mai mult timp este important sa ai grija la toate aspectele vietii tale si, mai ales, sa eviti excesele culinare.

Azi va recomandam 7 alimente care sunt considerate de specialisti un adevarat izvor de tinerete fara batranete pentru fiecare dintre noi.

1. Avocado
Avocado este un fruct cu surse multiple de grasimi sanatoase, acestea ajutand considerabil la reducerea colesterolului rau si la evitarea blocarii arterelor. Are si vitamina E, antioxidanti si este bun pentru piele, hidratand-o si facand-o mai catifelata. Grasimile din acest fruct functioneaza ca un tratament cosmetic de intinerire, aplicat din interior. Un avocado pe saptamana este suficient pentru a te bucura de toate aceste efecte.

2. Uleiul de masline
Despre uleiul de masline se stie ca ajuta la mentinerea tineretii prin faptul ca te tine departe de boli. Uleiul de masline scade nivelul colesterolului, protejeaza organismul de cancer si reduce riscul de boli cardiovasculare. Este un aliat al aparatului digestiv, al pielii, prin efectul sau cicatrizant si tonic, al sistemului endocrin si nu in utimul rand al sistemului osos, prin stimularea absorbtiei calciului si al mineralelor in organism. Uleiul de masline te tine departe de efectele imbatranirii, asadar include-l zilnic in dieta ta.

3. Fructele de padure
Fructele de padure sunt renumite pentru cantitatea impresionanta de antioxidanti pe care le contin. Fructele de padure si, in special cele de culoare inchisa, contin flavonoide, acestea fiind niste antioxidanti foarte puternici. Ele protejeaza corpul de radicalii liberi si reduc actiunea nociva de la nivel celular. Contin si vitamina C, care intareste sistemul imunitar. Fructele de padure sunt o gustare perfecta in orice moment al zilei. Doua portii pe saptamana sunt cantitatea ideala.

4. Broccoli
Consumul regulat de broccoli te ajuta sa iti mentii tineretea cat mai mult timp. Broccoli este foarte eficient cand vine vorba de eliminarea toxinelor din organism. De asemenea, contine fibre, necesare pentru o digestie buna, dar si potasiu, calciu, magneziu, fier, zinc, vitaminele A, C, K, B6, B12 si, nu in ultimul rand, acid folic. Broccoli mentine pielea tanara si sanatoasa, inhiba anumite tipuri de cancere, contribuie la sanatatea creierului si intareste oasele.

5. Scortisoara
Daca bei regulat un ceai cu miere si scortisoara o sa iti pastrezi pielea fina si sanatoasa si o sa iti asiguri o viata lunga. Fierbe o cana de apa in care ai scufundat jumatate de lingura de scortisoara si adauga o lingura de miere cand ceaiul este cald. Atentie insa, scortisoara nu trebuie consumata in cantitati mari.

6. Fructele goji
Sunt pline de antioxidanti, stimuleaza imunitatea, ajuta digestia, scad nivelul de colesterol, contin multa vitamina C si dau energie organismului. Fructele goji energizeaza organismul si, cel mai important, incetinesc procesul de imbatranire. Studiile au aratat ca un consum regulat de fructe goji atenueaza ridurile si cresc nivelul de colagen din piele. Este recomandat sa fie consumate in iaurturi si salate.

7. Ceaiul verde

Ceaiul verde este bogat in antioxidanti care incetinesc procesul de imbatranire si ajuta la scaderea sanselor de dobandire a cancerului sau a problemelor de inima. Intre trei si cinci cesti pe zi reprezinta cantitatea ideala, sau echivalentul a doua cani mari. Oamenii de stiinta spun ca ne putem simti mai tineri cu 5 ani daca bem ceai verde sau ceai oolong zilnic.

Alte alimente care te vor ajuta sa iti mentii tineretea cat mai mult timp si sa te feresti de boli sunt semintele de in, semintele de dovleac, ciocolata neagra, somonul, rodiile, caisele, grapefruitul, portocalele, vinul rosu, verdeturile, ceapa, usturoiul, nucile, castravetii, sfecla rosie, varza kale, pepenele galben,cartofii dulci, varza, lintea, produsele din soia, morcovii, heringii si sardinele.