Top 5 alimente care scad tensiunea

Top 5 alimente care scad tensiunea

Tensiunea arteriala crescuta este unul din efectele stresului. Si cum stres avem din belsug, avem si tensiune arteriala. Pentru ca totul trece prin farfurie, exista si o dieta pentru hipertensivi, dar si alimente care scad tensiunea. Dieta pentru hipertensivi are ca regula principala reducerea consumului de sodiu, evitarea alimentelor grase si un stil de viata sanatos. Pe langa medicamente si reducerea aportului de sare, iata si top 5 alimente care scad tensiunea si care, consumate constant, macar doua pe zi, alternativ, au capacitatea de a tine sub control valorile tensiuneii aretriale.

Bananele
Iaurt
Scortisoara
Cartofi
Spanac

 

Bananele. Sunt foarte sarace in sodiu, dar au foarte mult potasiu. Potasiul fiind cel care ajuta la stabilizarea presiunii arteriale. Medicamentele pentru reglarea tensiunii sunt eficiente daca exista suficient potasiu in organism, pentru ca muschiul cardiac sa nu fie suprasolicitat. O banana pe zi este deosebit de eficienta.

Iaurt. Faptul ca iaurtul este util in dieta celor care sufera de hipertensiune si ca are un loc in lista alimentelor care scad tensiunea, nu trebuie sa te mire. Iaurtul este un veritabil medicament. Iaurtul este o buna sursa de calciu, o portie de 170 de grame dandu-ti 300 de miligrame din doza zilnica recomandata. Deficienta de calciu poate fi unul dintre factorii care duce la presiunea sanguina ridicata. In plus, iaurtul este sarac in sodiu, gustos, si poate fi amestecat cu diverse fructe.

Scortisoara. Pune scortisoara in prajituri, in cafea (dar alege cafeaua fata cofeina), in cereale. Este dovedit ca scortisoara are capacitatea de a scadea presiunea sanguina. Ea ajuta chiar si in privinta colesterolului marit, dupa cum explica dieteticienii.

Cartofi. Aceasta leguma are o reputatie proasta pentru exista ideea preconceputa ca ingrasa. Cartoful nu ingrasa, dar prajit in ulei si consumat in cantitati mari, cu multa sare nu este tocmai cea mai buna alegere. Cartoful este o foarte buna sursa de potasiu, care reduce presiunea sanguina. Cartofii sunt saraci in sodiu si sunt o buna sursa de fibre. In plus, au grasimi fara sa aiba colesterol.

Spanac, in principal dar, in general, toate frunzele verzi. Spanacul si alte legume cu frunze verzi au foarte putin sodiu si mult calciu. O jumatate de cana de spanac fiert are in jur de 12% din necesarul de calciu recomandat zilnic unui adult. Foloseste-l in salate, cu paste, carne, supa si diverse alte feluri de mancare. Spanacul este plin si de fibre, fier si vitaminele A si C, fiind un aliment ce nu trebuie sa lipseasca din nicio dieta. Toate acestea aseaza spanacul in top 5 alimente care scad tensiunea, scrie everydayhealth.com.

Consuma in fiecare zi oricare din cele 5 alimente care scad tensiunea si starea ta de sanatate o sa se imbunatateasca.