Imi place soarele dar el a facut o pasiune pentru pielea mea sensibila. Cum o prinde, cum se asterne pe ea si ii lasa urme rosii. Asa ca zi de vara pana-n seara stau cu crema de protectie langa mine. Daca esti in aceeasti situatie, exista un top trei alimente pentru arsuri solare, care te ajuta sa lasi crema anti-UV acasa. E bine sa stii ca exista niste alimente care previn dar si trateaza. Unul dintre ele este morcovul. Bogat in carotenoizi care protejeaza pielea de arsurile solare. Asa ca nu ezitati sa rontaiti cat mai multi morcovi pe timp de vara. Un anume carotenoid, licopenul, care da culoare rosiilor si pepenilor, este foarte eficient in prevenirea arsurilor solare. In timpul unui studiu, participantii care au inclus in dieta zilnica suc de morcovi si pasta de rosii au suferit cu 50 % mai putine arsuri solare decat cei care au avut un regim normal. Atentie insa, suplimentele care contin licopen nu sunt la fel de eficiente ca si legumele bogate in substanta. Dati iama in rosii si pepeni! Daca totusi soarele reuseste sa-si lase amprenta dureroasa asupra voastra, incercati un remediu pe baza de castraveti. Taiati un castravete pe jumatate si aplicati-l pe arsura. Contine vitamina C care are rol in calmarea pielii inflamate. Acesta a fost top 3 alimente pentru arsuri solare. Sper ca ati avut parte pana acum de o vara lipsita de dureri. A trecut aproape pe nesimtite.