Vitamina E este un antioxidant foarte important pentru organism, care ne protejeaza de infectii si diverse afectiuni, contribuind chiar la impiedicarea imbatranirii premature. Mai multe studii au aratat ca un consum mare de alimente bogate in vitamina E poate preveni cancerul, ateroscleroza si bolile cardiovasculare. De asemenea, vitamina E este importanta pentru intarirea sistemului imunitar, dar si in prevenirea Alzheimerului si a altor boli neurodegenerative. Medicii recomanda sa ne luam vitamina E din alimente si nu din suplimente, avand in vedere ca sunt atatea surse la indemana. De unde ne luam cea mai multa vitamina E? 1. Semintele de floarea soarelui Sunt bune in salate, consumate la micul dejun cu alte cereale sau, pur si simplu, pe banca in parc. 100 grame de seminte de floarea soarelui contin de trei ori necesarul zilnic de vitamina E. 2. Nucile, alunele si migdalele O mana de nuci, de alune sau migdale ne asigura o treime din necesarul zilnic de vitamina E. 3. Caisele uscate Acestea sunt o sursa importanta de fibre si vitamine. Ele ne dau in jur de 4 mg de vitamina E, un sfert din necesarul zilnic. 4. Maslinele verzi Maslinele nu numai ca sunt excelente pe pizza sau in salate, dar sunt si foarte sanatoase. Ele ne dau 7% din necesarul zilnic de vitamina E. 5. Uleiurile vegetale Fie ca e ulei de floarea soarelui, fie ca e de masline sau de cocos, toate sunt bogate in vitamina E si e bine sa le consumam in fiecare zi. 6. Spanacul fiert Nu este foarte gustos, insa este foarte sanatos. O cana de spanac fiert ne asigura 20% din necesarul zilnic de vitamina E. 7. Semintele de pin Sunt foarte buni in salate si paste, carora le da un gust exotic. O mana de seminte de pin ne asigura cam 5 mg de vitamina E in fiecare zi. 8. Avocado Nu este foarte gustos daca este consumat simplu, insa in combinatie cu niste ulei de masline, usturoi, branza si rosii cherry, este delicios. Acest fruct este foarte usor de incorporat in dieta, el putand fi adaugat la salate sau consumat simplu. Doar o jumatate de avocado contine 2 mg de vitamina E. 9. Broccoli Broccoli este considerat unul dintre cele mai eficiente alimente in curele de detoxifiere. Nu contine la fel de multa vitamina E ca celelalte alimente de mai sus, insa merita sa fie consumat zilnic. 10. Patrunjelul Il folosim des in ciorbe si tocanite fara sa stim ca el este o buna sursa de vitamina E. Patrunjelul uscat ne ofera si el vitamina E, insa cu cat este mai proaspat cu atat este mai plin de vitamine si minerale.