Inspirata din dieta Mediterana, dieta Sonoma incurajeaza consumul de alimente care imbunatateste vitalitatea, starea inimii si sanatatea in ansamblu. Ingrediente: 450 g ton file (proaspat sau inghetat) O ceapa mica, maruntita 2 catei de usturoi, maruntiti (o lingurita usturoi maruntit) O lingura ulei de masline, extra virgin 1kg rosii, fara seminte si taiate cuburi 100 ml vin alb sec ¼ – ½ lingurita de ardei iute tocat (dupa preferinta) 50 g masline, fara samburi 2 linguri busuioc proaspat, tocate sau 2 lingurite busuioc uscat O lingura de frunze proaspete de menta, tocate sau o lingurita frunze de menta uscate ¼ lingurita sare 1/8 lingurita piper negru proaspat macinat O lingura suc de lamaie Mod de preparare: 1. Dezghetati tonul, daca este inghetat. Taiati tonul in 4 portii si spalati. Puneti deoparte. 2. Intr-o tigaie mare, gatiti ceapa si usturoiul in ulei de masline la foc mediu pana se inmoaie ceapa. Adaugati rosiile, vinul si ardeiul iute tocat. Cand incepe sa fiarba dati focul la mic si mai lasati pe foc 7 minute. Adaugati maslinele, busuiocul si menta si mai lasati pe foc inca 3 minute. 3. Condimentati tonul cu sare si piper. Adaugati tonul in tigaia cu compozitia cu rosii. Lasati pe foc mediu, cu un capac, timp de 5 minute. Scoateti capacul si mai lasati pe foc inca 10-15 minute. 4. Transferati tonul pe 4 farfurii. Adaugati sosul din tigaie peste ton. Presurati pe deasupra busuioc, menta si sucul de lamaie. Informatii nutritionale: Aceasta reteta serveste 4 persoane. O portie contine: 233 calorii, 6 g grasime din care 1 g grasime saturata, 51 mg colesterol, 377 mg sodiu, 12 g carbohidrati, 3 g fibre, 29 g proteine. Pofta buna!