Ton la gratar

Ton la gratar

Pentru aceasta aveti nevoie de: 4 felii de ton, 2 lingurite cu sos de soia, 3 lingurite cu suc de lamaie, 1 lingurita cu usturoi (pisat), 1 lingurita cu ghimbir (pisat) si felii de lime. Gata, ati avut daca aveti ingredientele prin bucatarie? Nu va faceti griji, reteta nu este complicat si apoi sunt eu aici sa va invat cum se prepara, nu? 

Intr-o caserola puneti feliile de ton, asigurat-va ca nu se bat intre ele pe spatiu. Dupa aceasta puneti intr-un bol restul de ingredient (fara feliile de lime) si amestecati-le bine, sa nu aveti niciun pic de mila fata de ele. Gata, ati amestecat destul? Inseamna ca este gata sosul. Apoi puneti sosul peste feliile de ton si bagati caserola la frigider, unde va sta 2 ore. 

In acest timp ungeti cu pic de grasime gratarul pentru a nu se lipi carnea. Cat e ceasul? Oh, nu au trecut 2 ore! Trebuie scos pestele din frigider! Haideti ce mai stati! Scoateti tonul din frigider si apoi scurgeti sosul. Puneti feliile de ton pe gratar si lasati-le sa sfaraie, timp de 8 minute pentru fiecare fata. La final tonul se serveste cu felii de lime.