De multe ori evitam tonul pentru ca nu are un gust prea fad si nici nu a re vreo consistenta bogata a carnii, cu toate acestea el ramane unul dintre cei mai buni pesti pentru consum. Iar problema gustului se poate rezolva usor, daca il preparam intr-un sos puternic aromat. Astfel s-a nascut idea tonului in sos de usturoi. Ingrediente ton in sos de usturoi: – doua rosii mari – 200 gr ton conservat in apa – o lingura de oregano uscat – o ceapa mica, taiata cuburi – o lingura cu ulei de masline – un catel de usturoi, tocat Mod de preparare ton in sos de usturoi: Se pune ceapa si uleiul intr-o tigaie si se inabuseste la foc mediu timp de 2- 3 minute, pana cand ceapa prinde o culoare aurie. Apoi se adauga rosiile decojite, curatate de samburi si pasate, si usturoiul. Tonul se amesteca cu oregano si se adauga in tigaie si se mai prepara 5 minute la foc mediu. Dupa ce se raceste se poate servi cu garnitura dupa preferinta. Pofta buna!