Tonul in sos de rosii cu usturoi este o mancare rapida, tocmai buna pentru momentele in care nu aveti chef sa gatiti chestii complicate. Cum se face? Ingrediente: – 2 linguri de usturoi pisat; – 2 linguri de ulei de masline; – 1 ardei iute tocat marunt; – 200 g sos de rosii; – 200 g ton; – o lingura de oregano uscat; – sare. Mod de preparare: Puneti usturoiul in uleiul de masline si lasati-l vreo 30 de secunde, nu foarte mult, stim cu totii ca usturoiul ars isi pierde toata aroma si strica si gustul mancarii. Adaugati ardeiul iute tocat marunt, rumeniti-l si pe el cateva secunde, dupa care puneti sosul de rosii si sarea. Lasati sa fiarba vreo 10 minute, dupa care adaugati tonul din conserva amestecat cu oregano. Mai lasati-l cateva minute si gata. La final, adaugati oregano si ce condimente mai vreti. Daca aveti ton proaspat, puneti bucatile de ton intr-o tava si adaugati sosul de rosii cu usturoi peste. Bagati-l la cuptor pentru cateva minute. Pofta buna!