Ton in sos de rosii cu usturoi

Ton in sos de rosii cu usturoi

Tonul in sos de rosii cu usturoi este o mancare rapida, tocmai buna pentru momentele in care nu aveti chef sa gatiti chestii complicate.

Cum se face?

Ingrediente:

–  2 linguri de usturoi pisat;
–  2 linguri de ulei de masline;
–  1 ardei iute tocat marunt;
–  200 g sos de rosii;
–  200 g ton;
–  o lingura de oregano uscat;
– sare.

Mod de preparare:

Puneti usturoiul in uleiul de masline si lasati-l vreo 30 de secunde, nu foarte mult, stim cu totii ca usturoiul ars isi pierde toata aroma si strica si gustul mancarii. Adaugati ardeiul iute tocat marunt, rumeniti-l si pe el cateva secunde, dupa care puneti sosul de rosii si sarea. Lasati sa fiarba vreo 10 minute, dupa care adaugati tonul din conserva amestecat cu oregano. Mai lasati-l cateva minute si gata. La final, adaugati oregano si ce condimente mai vreti.

Daca aveti ton proaspat, puneti bucatile de ton intr-o tava si adaugati sosul de rosii cu usturoi peste. Bagati-l la cuptor pentru cateva minute.

Pofta buna!