Ton cu rosii coapte

Ton cu rosii coapte

Ne pregatim pentru Buna Vestire. Pregatim peste! Si nici ca se poate o combinatie mai buna, decat ton cu rosii coapte. Ca sa faci aceasta bunatate ai nevoie de ulei de masline, vreo trei linguri de otet balsamic, 250-500 de grame de rosii cherry, dupa cum se poate, cate o bucata de file de ton pentru fiecare portie, sare, piper, o lingura de faina, o lingura cu cimbru uscat.

Amesteca faina cu sare, piper si cimbru uscat. Tavalateste bine fiecare bucata de ton prin acest amestec. Pune o lingura de ulei intr-o tigaie si rumeneste-o bine, pe ambele parti. Aseaza-le apoi intr-o tava unsa cu putin ulei. Pune intr-un vas rosiile intregi, uleiul si otetul si rastoarna totul alaturi de peste.

Adauga cateva linguri cu apa sau un pahar mic de vin alb. Pune tava in cuptorul incins bine, pentru 20 de minute. Serveste tonul alaturi de rosii coapte.

Nu-i asa ca este simplu, sanatos si foarte gustos?