Tofu, originar din Asia, este un aliment consumat de mii de ani, in special in dietele asiatice. Cantitatea grasimilor saturate este redusa, nu contine colesterol si este bogat in acizi grasi insaturati. Este un aliment cu un inalt continut de calciu, 225g de tofu proportionand 38% din cantitatea zilnica necesara. Constituie o sursa importanta de minerale precum fier, fosfor, magneziu si potasiu, iar continutul scazut de sodiu conduce la recomandarea acestui aliment in cazul retentiei de lichide. Este derivatul cel mai usor digerabil dintre produsele care contin soia, iar pentru ca toate proteinele sale sa fie asimilate de organism se recomanda consumul lui alaturi de cereale. Mod de preparare Tofu poate inlocui carnea din hamburgeri, chiftele, din mancarea de legume, din supe sau salate, aceasta optiune fiind infinit mai sanatoasa datorita faptului ca in elaborarea sa nu s-au folosit antibiotice, conservanti, coloranti sau alte produse chimice prezente in alimentele de origine animala. Tofu are propietatea de a imprumuta cu usurinta gustul alimentelor de care este acompaniat. Analiza nutritionala pentru 100g de Tofu: Energie 160Kcal Proteine 16,62g Hidrati de Carbon 0,66g Grasimi 10,10g Fibra 0,73g Retete cu tofu in loc de carne gasesti pe bucatar.net.