Tocanita de vita cu vin rosu

Tocanita de vita cu vin rosu

 Ingrediente pentru 4 portii:
-2 cepe,
-800 grame carne de vita,
-4 linguri cu ulei, 2 linguri cu faina,
-1 frunza de dafin, 4 fire de cimbru,
-sare, piper macinat,
-1 lingura cu boia,
-1 catel de usturoi,
-3 linguri cu pasta de tomate,
-250 ml vin rosu,
-360 ml supa de carne,
-400 grame morcovi,
-250 grame ciuperci albe.

 

Mod de preparare:
Ceapa se curata si se toaca marunt. Apoi carnea se taie cubulete si se prajeste rapid pe toate partile in 3 linguri cu ulei. Carnea se pune in oala, se adauga faina, dafinul si frunzele de la cimbru. Se presara piper, boia, sare, ceapa si usturoiul pisat.

 

Dupa aceasta se adauga si pasta de rosii, vinul si supa. Vasul se lasa la foc mic sa fiarba. Se amesteca din cand in cand, apoi se acopera vasul. Dupa 1 ora de fierbere, se curata morcovul se taie bucati si se pune in tocanita.

 

Ciupercile se curata, se feliaza si se calesc in tigaie, intr-o lingura de ulei, la foc mare, timp de 5 minute. Se adauga sare, piper (cu 15 minute inainte de final). Apoi totul se da in clocot si se garniseste cu cimbru.

 

Valoarea nutritiva:
O portie are: 420 Kcal, 46 grame proteine, 17 grame grasimi si 13 grame carbohidrati.

Pofta buna!