Tocanita de pipote

Tocanita de pipote

Tocanita de pipote de pui este o mancare gustoasa si consistenta. Nu este tocmai dietetica, dar nici nu ne ingrasa daca este mancata cu masura si doar cateodata. Carnea din pipote este una din cele mai gustoase, mai fine si mai moi, daca este gatita bine si este delicioasa.

          

Ca sa pregatesti patru portii de tocana de pipote ai nevoie de: 500 de grame de pipote de pui, doua cepe mari, doua frunze de dafin, o lingura cu varf de bulion de rosii, o jumatate de ardei gras, sare si piper dupa gust, o cana de apa si doua-trei linguri de ulei.

Incepe prin a taia ceapa julien, mare, marunt, cubulete, cum vreti voi. Pune ceapa intr-o oala. Adauga pipotele, foile de dafin, ardeiul marunt,  sare si piper. Caleste-le putin, pe masura ce le adaugi in oala. Pune, peste toate acestea, o cana de apa (200 ml). Lasa tocanita de pipote la fiert, la foc mic sub capac, cam o ora si jumatate – o ora si 45 de minute, in functie de cat de repede se fierb pipotele. Din cand in cand, daca este nevoie mai adauga cate putina apa, pentru ca mancarea sa nu scada prea tare.

La final, inainte cu 10 minute, de a opri focul, adauga si bulionul. Mai gusta o data, la final, pentru ca mancarea sa aiba cata sare are nevoie. Tot la final poti pune o mana de verdeata proaspata.

Tocanita de pipote este gata. In 100 de grame de sunt 266 calorii, 8,7 g lipide, 16,9 g proteine, 14,3 g carbohidrati.

Pofta buna!