Tocanita de dovleac

Tocanita de dovleac
O tocanita calda este cateodata tot ce ne putem dori dupa o zi de munca, asa ca va propun una care se face rapid si este foarte gustoasa. Daca va place puteti adauga si putin piept de pui.
 
Ingrediente:
 
– 2 cepe;
– un ardei gras;
– 1 morcov;
– jumatate dintr-un dovleac mic;
– 3-4 cartofi;
– sare si piper dupa gust;
– 2 lingurite de boia dulce;
– putin ulei vegetal;
– 2 cani de apa;
 
pentru galuste: 
– un ou;
– 50 de g de faina;
– putina sare.
 
Mod de preparare:
 
Ceapa morcovul si ardeiul si dovlecelul taiate marunt se calesc in 2-3 linguri de ulei aproximativ 5 minute. Adaugam  cartofii apoi adaugam 2 cani de apa. Condimentam cu sare si piper dupa gust si 2 lingurite de boia dulce si lasam totul sa fiarba la foc mic 20-25 de minute. La final facem un aluat dintr-un ou si faina cu putina sare si facem galuste mici care trebuie sa mai fiarba 3-4 minute
 
100 de g de tocanita de dovleac contine: 93 calorii, 2.3 g proteine, 3.9 g lipide si 11.2 g carbohidrati
 
 
Pofta buna!