Timpul semintelor

Timpul semintelor

De cand s-a itit in aer prima mireasma de primavara, am tot inceput sa ma foiesc si agit ca o furnica la soare. Si ieri, in prima zi calda, am luat cu asalt terasa parasita peste iarna, am schimbat pamantul din toate ghivecele, oalelel si ulcelele si da, am arata si semanat pentru a culege mai traziu roadele muncii mele.

Anul trecut am avut o gradina de ghivece bogata in rosii, ardei iuti, ridichi, ceapa verde, usturoi, imensitati de busuioc, rozmarin, oregano, cimbru, salata verde, rucola si morcovi.

Putem cultiva toate acestea in balcon, avand in vedere mereu ca adancimea si latimea ghivecelor sa fie suficienta pentru ceea ce plantam. Destul de multe pentru o gradina din ghivece. Nu pot sa spun ca ne-am indestulat in fiecare zi din roadele gradinii, dar am mancat mult mai bine, mai gustos, ne-am permis toate fanteziile culinare si, cel mai tare, am savurat totul in frumusetea noastra de gradin stil italian.

Va propun sa aruncati, pe bune, ce tineti prin balcon si sa treceti la ghivece acum, cat e inceput de martie! Spor la gradinarit!