Tendinte culinare pentru 2011

Tendinte culinare pentru 2011

Tendintele generale par sa orienteze interesul catre alimentele sanatoase, inclusiv cele din productii bio. Preocuparea pentru o alimentatie cu un continut rezonabil de calorii pare sa cucereasca din ce in ce mai multi adepti, ceea ce pana la urma, este una din victoriile anului 2010, scrie Yahoo Shine.

 

Pietele de legume si zarzavaturi proaspete – au recucerit Europa si se pregatesc, in 2011, sa cucerereasca incet si America. Daca in partea de Est a Europei aceastea nu au disparut niciodata, in Vest pietele traditionale au fost inlocuite de marile magazine. Tendinta anticipata pentru 2011 este in sens invers. In numele unei alimentatii sanatoase, pietele cu legume si zarzavaturi revin in forta.

 

 

 

Bucataria coreeana Kimbam celebrul fel de mancare traditional coreean, facut din diverse legume, peste si orez are toate sansele sa devina noul sushi. Picant, aromat acest fel de mancare este pe val in America si are toate sansele sa cucereasca Europa, anul viitor.

 

 

 

Macarons celebrele prajiturele frantuzesti, facute din albus de ou, pudra de migdale, zahar si arome sunt deja considerate vedetele anului 2011. Fara gluten, cu un numar acceptabil de calorii, macarons sunt considerate o delicatesa. Succesul de care se bucura prajitura este determinat si de faptul ca poate avea zeci de arome, care se pot modifica de la un sezon la altul.

 

[next]Mai putina carne – este o tendinta pentru care omenirea merita laude. Statisticile arata ca in ultimul deceniu proportia persoanelor care consuma carne este in continua scadere. Tendinta este cu atat mai evidenta in ultimii trei ani. Meritul revine americanilor, si politicilor care promoveaza alimentatia sanatoasa. Tendinta este aceea de a manca, cel mult, o data pe zi carne, dar cei care consuma carne de doar doua-trei pe saptamana sunt cu adevarat la moda. In plus produsele vegetariene vor castiga teren – tofu, laptele de soia, humus sunt din ce in ce mai savurate.

 

Ingredinete rare, inedite, salbatice – tendinta pentru 2011 arata interesul pentru ingrediente rare, nefolosite pana acum. Violete, scoarta de copac, ierburi aromate din padure, ciuperci salbatice, plante aromate noi, nefolosite pana acum. Toate sunt in tendinte in 2011.

 

Retetele vechi, la moda – tendinta este valabila mai ales cand este vorba despre bauturi. Amestecuri de alcool cu sucuri naturale de fructe, in stilul anilor ’60 revin in forta.

 

 

 

Carne de iepure – este ultima moda in bucatarii. Este gustos, are putine calorii, este o carne alba sanatoasa, este vresatil, se gateste repede, este usor de procurat. Carnea de iepure este in meniul celor mai sofisticate restaurante si se gaseste din ce in ce mai usor in marile magazine. Tendinta se va acentua anul viitor.

 

Cartofii dulci au primit titulul de leguma anului. Iar anul 2011 continua tendinta. Folositi si la preparate sarate, copti, in supe sau mancaruri clasice, dar si in preparate dulci, cartofii dulci raman pe val si au foarte mari sanse sa fie leguma anului 2011.


Vezi care au fost cele mai bune feluri de mancare ale lui 2010, dar si care sunt cele mai scumpe mancaruri din lume.