Telina cu pui

Telina cu pui

Telina cu pui este o mancare autentic orientala, pe care o poti face la tine acasa. Este simplu de facut si foarte speciala. Reteta de telina cu pui este dovada ca poti face la tine acasa mancaruri sofisticate folosind ingrediente simple si obisnuite. Evident ai nevoie de ajutorul nostru ca sa-ti furnizam retetele si sa-ti spunem cum se face.

Pentru telina cu pui ai nevoie de o telina mai mare, o ceapa mare, doi ardei iuti, un piept de pui mare, o lingura de faina sau amidon, un albus, sase linguri de ulei de susan (merge si uleiul obisnuit), o radacina de ghimbir cat degetul, sare, doua linguri de zahar brun, 50 mililitri de vin alb si doua-trei linguri cu seminte de susan (neaprat). Sfatul meu este sa folosesti o tigaie neaderenta sau un wok.

Taie in fasii pieptul de pui si sareaza-le usor. Tavaleste fiecare bucatica in albusi batut apoi in amidon si, dupa ce o scuturi bine prajese-o in ulei incins (trei linguri). Cand este bine rumenit scoate bucatele pe o hartie absorbanta.

 

Taie telina betisoare (ca si cum ai pregati cartofi pai), ceapa mare si ardeiul in fasii. Pune la calit telina, in ulei curat, adauga dupa un minut doua, ceapa si ardeiul iute. Adauga ghimbirul ras si mai tine totul pe foc mare, la calit, amestecand inca doua-trei minute. Stinge cu vin. Imediat ce s-a potolit amestecul adauga zaharul si semintele de susan. Adauga puiul prajit tine totul pe foc inca doua-trei minute si da mancarea deoparte. Serveste mancarea cu orez simplu fiert sau cu taietei de orez si presara deasupra verdeata sau telina sau codite de ceapa verde.

Ca sa fie perfecta mancarea trebuie gatita in ulei foarte incis la foc foarte mare.