Telina cu ficat

Telina cu ficat

Telina cu ficat este o reteta speciala, cu multe ingrediente, dar usor de facut, foarte gustoasa si un mod inedit in care toti ai tai pot manca ficat.

Ingredientele sunt pentru patru – sase portii. Ca sa faci telina cu ficat si prune ai nevoie de 150 de grame de nuci, o capatina mare de telina (circa 500 de grame), o ceapa, o lingura de unt, o legatura pe patrunjel proaspat, un ou, sare si piper, vreo doua linguri de pesmet si 250 de grame de ficat de pasare (sau de curcan).

Pune nucile, in cuptor pentru 15 minute. Pune nucile coapte in blender, adauga pesmetul si, din cateva impulsuri omogenizeaza bine.

Toaca ceapa si telina (poti da telina prin razatoarea mare sau poti folosi un robot care sa marunteasa leguma). Pune ceapa in unt, la calit, pana ce prinde putina culoare. Adauga telina si continua sa calesti alte 10 minute. Potriveste de sare si piper. Adauga ficatul desfacut in bucatele si tine totul pe foc inca 15-20 de minute. Pregateste un vas care merge la cuptor. Unge vasul cu putin unt. Da deoparte amestecul de ceapa si telina si lasa-l sa se racoreasca. Adauga patrunjelul tocat marunt si amestecul de pesmet cu nuca. Combina bine toate ingredientele si rastoarna-le in vasul pregatit pentru copt. Bate oul si intinde-l deasupra.

Pune totul la cuptor pentru 40-45 minute la foc moale. Serveste telina cu ficat calda, simpla alaturi de o salata.