TeaSlabeste: Colectia alimentara iarna/primavara 2013

|Andreea Pietrosel |
TeaSlabeste: Colectia alimentara iarna/primavara 2013

V-am promis un hint despre schimbarile pe care mi le-am propus pentru aprilie, insa nu am mai avut rabdare si am pus totul pe blogul TeaSlabeste aici. Asa ca detaliez doar capitolul alimentar, stiu ca va era dor sa stiti ce (mai) mananca Tea 🙂

Saptamana asta ne-am intors un pic in timp (sic!) din cauza zapezii de afara si eu una am simtit nevoia sa ma intorc si gastronomic la un meniu mai tinator de cald: fasole, varza, supa fierbinte, condimente spicy si ceaiuri multe. Nu de alta, dar trebuie sa ajutam corpul un pic. Si parca nici nu am simtit putinele gradele de afara. Asta in ciuda faptului ca de doua saptamani asortasem dieta pe ideea de primavara, salate multe, ridichi si loboda, favorita mea. Nu mai e mult si revine si primavara cu alaiul ei de.. legume, mai ales ca am speranta pe cele 20 de grade promise duminica, sper doar ca nu mi-a inghetat stevia la Corbeanca. Nu mai e mult si voi scrie si despre asta. Sa revenim insa..

Cristi Margarit mi-a zis ceva duminica trecuta care mi-a aprins un beculet – trebuie sa mancam asortat cu sezonul. Pornise discutia la moda de vara trecuta cu dieta Keto, in plin sezon de legume proaspete, multe si ieftine, si cum e absurd sa nu apelezi la produsele sanatoase si normale dintr-un anume sezon.. atunci cand e timpul lor.  Intotdeauna mi-am dorit sa ma inconjor de produse cat mai aproape de natural, de sezonier, si corpul imi multumeste de fiecare data – ochii se limpezesc, pielea e mai curata si organismul intreg se asorteaza cu natura din care face parte. Asa ca ma bucur tare ca sunt pe aceeasi lungime de unda cu nutritionistul ce mi-a fost alaturi toata perioada asta de inceput al epopeii slabitului.


Avantaj saptamana asta, ca dupa doua saptamani de legume crude simteam nevoie de o proteina mai acatari, iar fasolea si lintea, chiar daca in cantitati mai "normale" decat as ravni, au marea calitate de a fi foarte satioase si elimina – asa simt eu – pofta de dulce si fast food. Asa ca am fost foarte incantata cand am gasit in camara o cratita plina de fasole uscata, chiar luni cand imi era lumea mai draga (not!) – a ramas acolo de asta iarna si a fost nebanuit de buna. Ce ti-e si cu destinul asta? Am completat meniul cu ceva din raionul congelate pe care il vizitez de 2-3 ori pe saptamana in functie de ce-mi place mai mult in zilele respective (ciuperci, mixuri pentru ciorbe, spanac, peste oceanic) si din piata, cat de des – a se citi o data pe saptamana, mea culpa! M-am indragostit de o piata de weekend de langa munca mea (zona Vitan), unde gasesc branzeturi fenomenale, oua si diverse cruditati. Trebuie sa imi povestiti si voi despre piata pe care o adorati, caut idei cat mai nastrusnice.

Incerc in fiecare saptamana sa imi iau produse cat mai diverse din gama de sezon, nu de alta, dar ma plictisesc repede – si nici n-am "voie" prea multe. De fiecare data gasesc si un rasfat gastronomic pe care il iau "de test", fie el o branza mai speciala sau ceva vegetala de care nu am mai auzit. Citesc cat mai multe pe tema nutrientilor si ma bucur sa descopar retete potrivite pe toate gusturile, cu mix de nutrienti pe care si-i doreste oricine, mai ales niste dietetik-e ca noi.


 
Am gasit recent in biblioteca familie o carte veche de retete fix pe principiul pe care vi l-am zis – retete de sezon. Ok, multe se repeta de-a lungul anului, insa mancatul produselor de sezon e unul dintre lucrurile alea pe care le-am uitat in goana noastra pentru alimentatie ori grabita, ori exotica si la care merita clar sa ne intoarcem. Eu, una sunt fan!
Va astept sa vorbim pe tema asta
blogfacebook sau twitter si poate facem schimb de retete favorite.