Ideea introducerii unei taxe pentru fast food nu este noua. Autoritatile au intentionat sa introduca o astfel de taxa si in 2011, dar dupa mai multe dezbateri contradictorii, proiectul a fost amanat, pe motiv ca este foarte greu de implementat. E eficienta sau nu taxa pe fast food? Ministrul sanatatii Vasile Cepoi sustine ca "exista o morbiditate crescuta pe anumite boli cauzate de alimentatia nesanatoasa si ar fi firesc ca aceste produse sa fie suprataxate pentru a reduce consumul lor”. Orice pedagog stie insa ca oamenii vor face exact ceea ce le este interzis. Acelasi lucru il crede si nutritionistul Gheorghe Mencinicopschi. El spune ca introducerea taxei ar avea un efect invers si ca oamenii vor consuma mai mult fast food si de calitate mai proastă. Pe de alta parte, nutritionistul mai spune ca in lipsa unei educatii nutritionale nu vede rostul acestei taxe. Anul trecut pe lista produselor alimentare nerecomandate care ar fi putut fi taxate erau incluse produsele cu o cantitate foarte mare de grasimi, dulciurile hiperconcentrate si bauturile carbogazoase. Patronatele sustin la randul loc ca introducerea unei asemenea taxe ar putea duce la cresterea pretului alimentelor. Pana la urma voi ce credeti, ar fi eficienta taxa pe fast food sau nu?