Tava dulce-iute cu morcovi, pastarnac si naut

|Oana Racheleanu |
Tava dulce-iute cu morcovi, pastarnac si naut

Morcovul, pastarnacul si nautul merg perfect la cuptor chiar si simple, dar uneori ai nevoie de ceva in plus, un nu-stiu-ce care sa le dea un gust si mai interesant. Citeste reteta ca sa vezi cum le dai un gust dulce-iute. 

 
Ingrediente 
450 grame de morcovi 
200 grame de pastarnac
jumatate de cana de naut fiert 
50 de grame (jumatate de cana) de branza feta zdrobita
3 linguri de ulei de masline 
o lingurita de fulgi de ardei iute 
1/4 lingurita de sare Kosher 
1 lingura de melasa de rodie
1 lingura de frunze de patrunjel tocate 
 
Curata morcovii si patrunjelul si taie-i pe lungime (daca sunt micuti, lasa-i intregi si daca sunt prea mari, taie-i in sferturi). 
 
Amesteca morcovii si pastarnacul cu 2 linguri de ulei de masline, fulgi de ardei iute si sare. Asaza-i intr-un singur strat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-i la cuptor. 
 
Stropeste nautul cu lingura de ulei care a mai ramas si adauga-l si pe el dupa 15 minute in tava. Mai tine inca 10 minute. 
 
Stropeste totul cu melansa de rodie si mai lasa 5 minute sau pana cand legumele sunt moi si galbene. 
 
Scoate din cuptor, presara feta si patrunjel. 
 
Distribuie articolul pe: