Morcovul, pastarnacul si nautul merg perfect la cuptor chiar si simple, dar uneori ai nevoie de ceva in plus, un nu-stiu-ce care sa le dea un gust si mai interesant. Citeste reteta ca sa vezi cum le dai un gust dulce-iute. Ingrediente 450 grame de morcovi 200 grame de pastarnac jumatate de cana de naut fiert 50 de grame (jumatate de cana) de branza feta zdrobita 3 linguri de ulei de masline o lingurita de fulgi de ardei iute 1/4 lingurita de sare Kosher 1 lingura de melasa de rodie 1 lingura de frunze de patrunjel tocate Curata morcovii si patrunjelul si taie-i pe lungime (daca sunt micuti, lasa-i intregi si daca sunt prea mari, taie-i in sferturi). Amesteca morcovii si pastarnacul cu 2 linguri de ulei de masline, fulgi de ardei iute si sare. Asaza-i intr-un singur strat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-i la cuptor. Stropeste nautul cu lingura de ulei care a mai ramas si adauga-l si pe el dupa 15 minute in tava. Mai tine inca 10 minute. Stropeste totul cu melansa de rodie si mai lasa 5 minute sau pana cand legumele sunt moi si galbene. Scoate din cuptor, presara feta si patrunjel. Distribuie articolul pe: