Mere! Sub orice forma, in orice cantitate! Ce spui de o tarta rapida cu mere? Foarte usor de preparat, gustoasa si perfecta rece sau calda. Tarta cu mere este atat de buna incat isi poate permite un minus. Nu este chiar genul de prajitura pe care sa-l alegi pentru un concurs gastronomic, dar gustul perfect compenseaza detaliile estetice. Ca sa faci tarta rapida cu mere ai nevoie de vreo patru-cinci mere, de preferat de mai multe soiuri, o lingurita cu pudra de scortisoara, doua-trei linguri cu suc de lamaie proaspat, trei linguri cu zahar, o nuca de unt, o lingura de zahar pudra, patru felii de paine (orice fel de paine), o cana cu lapte, patru oua, doua linguri cu fulgi de migdale sau nuca de cocos. Taie merele in bucati, felii, bete sau cum iti place. Pune-le intr-un vas si adauga sucul de lamaie. Amesteca bine. Unge un vas care merge la cuptor cu bucatica de unt si tapeteaza, apoi tava cu zaharul pudra. Aseaza merele intr-un strat uniform. Incalzeste putin laptele, cat sa poti tine degetul, si dizolva in el zaharul. Separat bate ouala ca pentru omleta. Taie bucatele feliile de paine (inclusiv coaja). Pune laptele (ai grija sa fie doar foarte usor cald), peste ouale batute. Adauga scortisoara si amesteca bine. Pune in sosul de lapte si oua bucatele de paine. Lasa totul impreuna vreo zece minute pana ce painea absoarbe tot sosul. Cu o lingura mare sau o spumuitoare clasica pune, intr-un strat uniform paine inmuiata in sos peste mere. Imprastie la final sosul care a mai ramas (daca a mai ramas) apoi pune deasupra fulgii de migdale sau nuca de cocos. Coace tarta rapida cu mere, la foc potrivit, in cuptorul incins bine inainte, circa 40-50 de minute. Este foarte buna si rece si calda. Nu incerca sa o scoti din tava, pentru ca nu merge! Serveste tarta rapida cu mere cu smantana degresata sau iaurt gras! Combinatia ese fabuloasa! Sa va fie dulce sfarsitul de saptamana!