Tarta de Craciun

Tarta de Craciun

Tarta de Craciun este un desert fin, moale si cremos, plin de bucatele de ciocolata si mirosind apetisant a rom si coaja de portocala.

   

Unul din secrete este acela ca prajitura voluptoasa, apetisanta si perfecta pentru finalul pranzului de Craciun este in fapt o prajitura cuminte cu branza de vaci si biscuiti simpli. Al doilea secret, reusita garantata si gustul perfect. Al treilea, dar nu cei din urma cele 250 de calorii din fiecare felie. Cu o conditie, din ingrediente sa faci o prajitura pe care sa o imparti in 10 felii. Daca reusesti sa tai 12 felii, ai voie sa ceri si supliment!

Ca sa pregatesti tarta de Craciun ai nevoie de 100 de grame de unt, 250 de grame de biscuiti simpli, crocanti, 600 de grame de crema de branza, trei linguri de rom, esenta de rom de buna calitate, doua linguri pline cu razatura fina de coaja de portocala, 100 de grame de zahar, 300 de grame de smantana, 100 de grame de ciocolata neagra si amaruie, plus 200 de grame de smantana groasa, doua linguri de zahar pudra si coaja de portocala pentru ornat.

Se prepara extrem de usor. Pregateste o tava rotunda (ideala este cea cu diametrul de 18-20 de centimetri), cu peretii detasabili. Sfarama biscuitii. Pune-i intr-o punga si bate-i cu ciocanul de snitele sau cu sucitorul. Biscuitii sunt buni cand sunt bine maruntiti, dar in niciun caz facuti pudra. Pune untul la topit. Amesteca untul cu firmiturile de biscuiti si pune totul pe fundul tavi, pregatite anterior. Indeasa bine stratul de biscuiti astfel incat sa fie si uniform si compact. Daca vrei poti adauga o lingura de pudra de cacao in amestecul pentru blat. Pune blatul la frigider cel putin o ora. Amesteca crema de branza cu zaharul, folosind un mixer, pana ce acesta se topeste complet. bate cu mixerul la viteza mica, astfel incat amestecul sa devina spumos. Adauga smantana si continua sa bati bine, dat tot la viteza mica. Adauga romul si o lingurita de esenta de rom. Adauga si coaja de portocala rasa. Rupe ciocolata in bucatele mici si adauga-le in compozitie. O parte din ciocolata o poti rade prin razatoare. Amesteca incet si rastoarna totul peste blatul de biscuiti. In loc de rom poti incerca un lichior de portocale sau o alta aroma care sa-ti placa.

Prajitura trebuie sa stea la frigider cel putin trei-patru ore. Cand este bine intarita scoate peretele lateral al si transfera cu grija prajitura pe platoul de pe care o sa o servesti. Bate zaharul pudra cu cele 200 de grame de smantana si intinde glazura peste tarta. Nu-ti ramane decat sa servesi tarta de Craciun, sa te bucuri de Sarbatoare si sa primesti binemeritate laude.

Craciun fericit si daruri multe!