Tarta cu zmeura si caise

Tarta cu zmeura si caise

 

Caisele si zmeura sunt vedetele sezonului. In aceasta perioada caisele sunt perfecte, iar zmeura, aromata si dulce, parca a fost adusa special, de la munte, pentru aceasta prajitura.

 

Reteta se poate prepara foarte bine si cu piersici in loc de caise, iar in loc de zmerura poti pune afine sau mure (proaspete sau congelate).

 

Ingrediente: o foaie de aluat de patiserie, pentru o tava normala de aragaz, doua-trei linguri de unt topit, 14-16 caise mari, 100 de grame de zmeura, doua linguri de zahar pudra.

 

Preparare: lasa foaia de aluat sa se dezghete la temperatura camerei, timp de 10 minute. Pune aluatul in tava (unsa cu ulei sau unt sau tapetata cu hartie de copt) la cuptor si coace foaia, pe jumatate, in cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit vreo 10-15 minute.

 

Scoate tava si unge aluatul, folosind o pensula, cu unt topit. Aseaza caisele. Pune o lingura de zahar pudra intr-o sita si pudreaza din belsug fructele. Da totul in cuptor pentru alte 10 minute.

 

Repeta operatiunea. Unge fructele un unt, folosind o pensula si pudreaza cu a doua lingura de zahar. Imprastie uniform zmeura peste caise si mai tine tarta la cuptor inca 10 minute.

 

Taie prajitura dupa ce s-a racit si rastata-te! Merge foarte bine cu o lingura de inghetata alaturi.

 

Ai mai putea incerca delicata tarta cu lamaie, simpaticul tort cu pere sau delicioasele piersici la cuptor in stil australian