Ce conteaza cum este afara. Important este ca e primavara si ca trebuie sa ne bucuram de toate darurile si bunatatile pe care le aduce. O tarta cu verdeturi o sa aduca soarele la voi in bucatarie. Se face foarte usor, dar este nevoie de un drum in piata ca sa-ti faci rost de toate ingredientele. Ca sa prepari tarta cu verdeturi ai nevoie de o capatana de broccoli, 500 de grame de spanac proaspat, doua legaturi de stevie, trei legaturi mari de ceapa verde, doua legaturi de usturoi verde, patru oua, doua linguri cu smantana, patru linguri cu pesmet, patru-cinci linguri de cascaval ras, sare, piper, o lingurita de nucsoara macinata si, daca vrei o varianta picanta, un ardei iute mic si rosu, plus trei linguri cu ulei si doua linguri cu suc de lamaie. Unge un vas rotund, care merge la cuptor, cu putin ulei. Tapeteaza vasul cu pesmet. Pe fundul acestuia imprastie inca o lingura cu pesmet ca sa se formeze un strat mai gros. Curata si spala toate verdeturile, rupe capatana de broccoli in bucatele. Fierbe buchetelele, cateva minute, in apa clocotita apoi scurge apa si stropeste-le cu putin suc proaspat de lamaie. Toaca in bucati mari spanacul si stevia. Toaca mai marunt ceapa si usturoriul. Caleste ceapa in ulei, adauga usturoriul verde si apoi stevia si spanacul. Caleste-le cat sa se inmoaie putin. Pune sare si piper. Adauga si ardeiul iute, daca alegi sa-l folosesti. Da deoparte si lasa sa se raceasca. Bate bine ouale, adauga smantana si nucsoara. Adauga patru linguri de cascaval ras (o lingura o pastram pentru deasupra) si o lingura de pesmet. Amesteca bine. Combina verdeturile calite cu amestecul de oua si cascaval. Rastoarna totul in vasul pregatit. Aseaza uniform buchetelel de broccoli. Separat amesteca o lingura de cascaval cu o lingura de pesmet si presara aceasta combinatie, uniform, deasupra tartei. Coace tarta la foc potrivit, pentru 40-45 de minute pana cand devine ferma la atingere si se rumeneste frumos. Tarta cu verdeturi este la fel de buna si calda si rece, simpla sau cu putina smantana alaturi. Din ingrediente rezulta 10 portii, fiecare avand circa 230 de calorii.