Tarta cu varza si ciuperci

Tarta cu varza si ciuperci

Tarta cu varza si ciuperci este un mic rasfat care poate fi incercat de oricine pentru ca, desi este o reteta delicioasa si consistenta, nu-ti pune cu nimic silueta in pericol. In plus tarta cu varza si ciuperci este un deliciu vegetarian. Prepararea nu este complicata, iar reusita garantata.

     

Ca sa pregatesti tarta cu varza si ciuperci ai nevoie, pentru aluat, de: 250 de grame de faina, o lingurita rasa de sare, 100 de grame de unt nesarat, trei linguri cu smantana, doua lingurita cu suc proaspat de lamaie, patru linguri cu apa rece. Pentru umplutura ai nevoie de patru linguri de ulei, o ceapa mare, 200 de grame de ciuperci, o lingurita cimbru uscat, o lingurita de tarhon uscat, o jumatate de varza alba (potrivita), o legatura de patrunjel si doua legaturi de marar, sare si piper, un borcanel mic de iaurt si trei oua.

Incepe prin a prepara aluatul. Intr-un castron, combina faina si sare. Adauga untul, taiat in bucatele si amesteca totul, cu mana, pana rezulta un amestec nisipos. Intr-un vas amesteca smantana, sucul de lamaie si apa si adauga-l treptat in aluat. Omogenizeaza incet cu mana pana ce aluatul se leaga. Aduna coca intr-o minge si lasa-l la rece, cel putin o ora, impachetat intr-o folie de plastic.

In acest timp pregatesti umplutura. Pune la incins uleiul si adauga ceapa tocata marunt. Lasa ceapa sa se caleasca, adauga ciupercile taiate felii, ierburile uscate si tine totul pe foc pana ce legumele se inmoaie, adica  aproximativ 10 minute. Adauga varza taiata foarte fin, sare si piper si putina apa. Acopera si gateste incet, pana ce varza este frageda, adica 15 -20 de minute, amestecand din cand in cand. lasa totul sa fiarba, fara capac, pentru ca excesul de lichide sa se evapore. Cand este gata, adauga verdeturile tocate marunt. Lasa legumele sa se raceasca bine. Amesteca ouale batute ca pentru omleta cu iaurtul si adauga-le in combinatia de legume.

Intinde aluatul intr-o tava, unsa cu putin ulei, care merge la cuptor. Foaia de aluat trebuie sa fie mai mare decat tava. Pune amestecul de legume, intoarce marginile de aluat deasupra si coace tarta la foc potrivit (in cuptorul incins in prealabil), pentru 25-30 de minute.

Tarta se taie abia dupa ce s-a racorit putin si se poate servi simpla sau cu sos de iaurt. Din toate aceste ingrediente rezulta 8-10 portii, fiecare avand circa 200 de calorii.