Aceasta tarta este foarte fresh, gratie continutului de fructe, si are un aspect rustic datorita aluatului. Piersicile si capsunile sunt de sezon, deci le gasesti in piata, iar aluatul se face foarte usor. Nu este pretentios si lasa loc si de greseli, pentru bucataresele incepatoare. Ingrediente 2 piersici bine coapte, curatate de coaja si taiate felii 2 cani de capsuni taiate felii 2 linguri + 45 de grame de zahar 1 lingurita de esenta de vanilie 190 de grame de faina jumatate de cana de unt foarte rece 1/4 cana de apa foarte rece 1 ou batut spuma sare, zahar pudra Amesteca piersicile si capsunile intr-un bol, impreuna cu 2 linguri de zahar si vanilia. Lasa de-o parte si pregateste aluatul. Pune intr-un bol mediu faina, 45 de grame de zahar, sarea si untul si amesteca pana cand aluatul devine sfaramicios. Toarna peste 1/4 cana de apa foarte rece si mai completeaza cu 2 linguri daca aluatul pare uscat. Da aluatului o forma de minge, apoi aplatizeaza-l, inveleste-l cu o folie de plastic si lasa-l la frigider pentru cel putin 1 ora. Intinde aluatul pana cand obtii un cerc de 30 de centimetri si muta-l intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt. Pune fructele (fara suc) in mijlocul aluatului, lasand o margine de 5 centimetri, apoi indoaie usor marginile aluatului peste fructe. Acum poti sa torni si putin din sucul lasat de fructe. Unge aluatul cu oul batut si pudreaza-l cu zahar. Baga tarta in cuptorul incins pentru 25 – 35 de minute si las-o sa se raceasca putin inainte de a o manca. Pofta buna!