Tarta cu piersici si capsuni

|Oana Racheleanu |
Tarta cu piersici si capsuni

 Aceasta tarta este foarte fresh, gratie continutului de fructe, si are un aspect rustic datorita aluatului. Piersicile si capsunile sunt de sezon, deci le gasesti in piata, iar aluatul se face foarte usor. Nu este pretentios si lasa loc si de greseli, pentru bucataresele incepatoare. 

Ingrediente
  • 2 piersici bine coapte, curatate de coaja si taiate felii 
  • 2 cani de capsuni taiate felii 
  • 2 linguri + 45 de grame de zahar
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 190 de grame de faina
  • jumatate de cana de unt foarte rece
  • 1/4 cana de apa foarte rece 
  • 1 ou batut spuma
  • sare, zahar pudra
Amesteca piersicile si capsunile intr-un bol, impreuna cu 2 linguri de zahar si vanilia. Lasa de-o parte si pregateste aluatul. Pune intr-un bol mediu faina, 45 de grame de zahar, sarea si untul si amesteca pana cand aluatul devine sfaramicios. 
 
Toarna peste 1/4 cana de apa foarte rece si mai completeaza cu 2 linguri daca aluatul pare uscat. Da aluatului o forma de minge, apoi aplatizeaza-l, inveleste-l cu o folie de plastic si lasa-l la frigider pentru  cel putin 1 ora. 
 
Intinde aluatul pana cand obtii un cerc de 30 de centimetri si muta-l intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt. Pune fructele (fara suc) in mijlocul aluatului, lasand o margine de 5 centimetri, apoi indoaie usor marginile aluatului peste fructe. Acum poti sa torni si putin din sucul lasat de fructe. 
 
Unge aluatul cu oul batut si pudreaza-l cu zahar. Baga tarta in cuptorul incins pentru 25 – 35 de minute si las-o sa se raceasca putin inainte de a o manca. 
 
Pofta buna!
 

Distribuie articolul pe:

COMPANIA utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile cu cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Puteți merge chiar acum și să vă exprimați acordul individual la nivel de cookie: