Pentru ca este joi (joy of joi), trebuie sa fie ceva special. Si cum putine lucruri, bune de mancat, sunt mai speciale decat tarta cu migdale si caise, aceasta este singura alegere posibila. Ca sa faci tarta cu migdale si caise ai nevoie de o foaie de aluat de tarta, pe care il poti face in casa sau il poti cumpara gata facut. Iti mai trebuie 200 de grame de migdale, patru linguri cu zahar, patru linguri cu unt topit, esenta de vanilie, o lingura cu faina, trei oua, zece caise bine coapte. Pune aluatul de tarta intr-o tava rotunda. Pune midalele (sau fulgii) intr-un robot de bucatarie. Adauga zaharul si faina si transforma totul in pudra. Pentru ca migdalele au mult ulei o sa rezulte un amestec nisipos.patreaza din acest amestec o lingura pentru presarat deasupra. In restul compozitiei adauga untul topit si ouale, batute in prealabil, ca pentru omleta. Umple gaoacea de aluat cu crema de migdale. Aseaza deasupra jumatati de caise si presara amestecul pastrat. Coace tarta de migdale si caise la foc moale, in cuptorul bine incins, pentru circa o ora. Este gata cand se rumeneste frumos, iar umplutura este ferma la atingere, fara sa fie insa tare. Serveste tarta bine racita, simpla sau cu frisca.