Delicios de simpla, tarta cu legume seamana cu o jucarie. Daca alegi aluat din comert, gata preparat, se face foarte si repede, iar caloriile in plus (din aluat), se compenseaza prin bogatia de minerale si vitamine din legume. Pentru ca legumele nu trebuie sa stea foarte mult la cuptor alege un foietaj cat mai subtire, astfel incat sa scapi de caloriile inutile si sa se coaca repede. Ca se pregatesti tarta cu legume ai nevoie de un pachet de aluat frantuzesc, o vanata mare (eventual doua), trei dovlecei, doi-trei ardei grasi, cateva rosii, o ceapa mare, doua linguri cu pasta de tomate, o lingurita de mustar iute, sare, piper o lingurita de zahar, o lingura de otet balsamic, patru linguri cu ulei, trei linguri cu branza feta sfaramata cu furculita, o lingurita-doua de cimbru uscat sau proaspat tocat foarte marunt. Cantitatile sunt pentru o tava clasica de aragaz. Amesteca pasta de tomate cu otetul, o lingura de ulei, zaharul, mustarul, sare (putina si doar daca este necesar) si mult piper. Intinde pasta peste foile de aluat, asezate in tava. Lasa la marginea aluatului o deget, de jur imprejur, neuns cu pasta. Acesta o sa creasca, la copt si o sa faca o margine pentru tarta. Taie toate legumele in felii subtiri si egale. Aseaza legumele in siruri, in pozitie oblica. Ceapa si rosiile se pun mai rar, temelia fiind vinetele, ardeii si dovleceii. Presara deasupra sare si piper mult, apoi cimbru si stropeste totul cu ulei. Da tava la cutor, incins bine in prealabil, la foc moale circa 10-15 minute, pana ce legumele sa fac pe jumatate. Scoare tava, in usa cuptorului si imprastie branza feta, repede, pentru ca aluatul sa nu se lase. Coace tarta inca 10-15 minute. Tarta cu legume este foarte buna calda, nu fierbinte, simpla sau garnisita cu putin sos de iaurt (iaurt degresat amestecat cu o lingura de smantana, un catel de usturoi pisat, sare si piper si putin cimbru). O portie, din cele 8-10 care rezulta are circa 300 de calorii.