O reteta perfecta pentru perioada de post. Tarta cu ceapa si mustar este un mic rasfat pe care ni-l putem permite. Tarta cu ceapa si mustar se poate face cu un aluat clasic de pizza, sau cu foi de placinta, din cele foarte subtiri. Este potrivit si un aluat pufos, pe care il poti face in casa sau il poti cumpara. Aluatul pe care ti-l propun se face cu drojdie (o lingurita si jumatate de drojdie uscata), o jumatate de cana de apa calduta, 200-250 de grame de faina, un ou mare, patru linguri de ulei, o lingurita de sare, o lingurita de seminte de marar, patru cepe galbene potrivite, o lingurita de mustar, patru linguri de parmezan ras. Pune drojdia in apa calduta si amesteca bine pane ce se dizolva complet. Pune faina intr-un vas, adauga drojdia dizolvata. Bate oual impreuna cu doua linguri de ulei si sarea. Adauga mixtura in aluat si amesteca bine, cu mana. Framnta aluatul pana ce se desface complet de pe mana. Daca mai este nevoie adauga o lingura de faina. Lasa aluatul intr-un loc cald circa 30 de minute. In timpul acesta toaca ceapa si caleste-o in putin ulei. Pune un praf de sare, piper si semintele de marar. Daca vrei poti pune si marar proaspat tocat si putina nucsoara. Daca preferi o varianta mai dulce lasa ceapa simpla, daca te tenteaza o varianta picanta pune o lingurita de boia de ardei iute. Stinge ceapa cu o lingura-doua de vin alb. Da deoparte si adauga mustarul. Amesteca bine si lasa sa se raceasca. Intinde foaia in tava. Intinde compozitia de ceapa. Iar deasupra pune parmezan ras. Coace tarta la foc potrivit circa 40 de minute. Serveste tarta dupa ce ajunge la temeperatura camerei pentru a te butea bucura de toata aroma si gustul special.