Pe mine pur si simplu ma sperie ideea de a face deserturi complicate, pentru care ai nevoie de foc. Cum nu sunt o mare gospodina, daca ard vreo prajitura mi-e ciuda nu de munca depusa, cat ca abia asteptam sa gust rezultatul. Pentru alte femei ca mine, care nu vor sa-si complice viata, exista retetele raw. Iar cand este vorba de o tarta cu capsuni, preparatul devine deja o joaca. Ingrediente 1 kilogram de capsuni proaspete, taiate in sferturi 1 lingura de zeama de lamaie 1 lingura de vanilie jumatate de cana de zahar brun 2 cani de migdale crude 1 3/4 cana de curmale fara samburi Intr-un bol amesteca sucul de lamaie cu capsunile, vanilia si zaharul brun. Amesteca bine si lasa-le sa se linisteasca pana cand pregatesti crusta. Pune migdalele intr-un blender si amesteca-le cam 1 minut, pana cand se sfarama, apoi rastoarna-le intr-o forma de tarta. Rastoarna curmalele in blender, alaturi de 1 lingurita de apa si amesteca timp de 30 de secunde, apoi amesteca-le cu migdalele si preseaza-le pana cand se formeaza o crusta. Asaza in interior amestecul de capsuni, avand grija sa scurgi orice picatura de lichid, apoi baga la frigider pentru 2 ore. Serveste cu cateva frunzulite de menta.