Tarta cu capsuni nu este o prajitura oarecare. Este cea mai buna tarta cu capsuni care exista! Plus ca doar schimband fructele, se poate face in zeci de variante. Se pot folosi afine, zmeura, caise si piersici, dar si struguri. Merge si cu fructe exotice. Unicul secret este sa fie servita imediat, dupa ce fructele au fost asezate pe tarta, ca sa ramana proaspete si apetisante. Tarta arata in felul urmator. Avem un blat pufos, dar destul de dens, o umplutura cremoasa, din crema de branza, iar deasupra o gramada mare de fructe proaspete. Ca sa prepari tarta cu capsuni, pentru blat, ai nevoie de de: 350 de grame de faina, 150 de grame de zahar pudra, un plic de praf de copt, 60 de mililitri de ulei de floarea soarelui, 300 de mililitri de lapte integral, esenta de vanilie, doua linguri cu suc de lamaie. Pentru umplutura cremoasa ai nevoie de 250 de grame de branza de vaci proaspata, patru linguri cu smantana, patru linguri cu zahar pudra, o lingurita de scortisoara (vanilie sau esenta de migdale) si patru linguri cu fulgi de porumb sau orice alte cereale crocante. Cantitatile sunt pentru 8-10 portii, iar cea mai buna tava este una rotunda cu pereti detasabili cu diametrul de 30 de centimetri. Iar pentru aceasta tava ai nevoie de circa 250 de grame de fructe (ca sa fie cu mot). Tava trebuie unsa cu putin ulei si tapetata cu o lingura de zahar pudra. Incinge cuptorul. Amesteca toate ingredientele uscate (mai putin praful de copt). Combina lichidele si adauga-le incet in amestecul de faina si zahar pana rezulta un aluat. Combina praful de copt cu sucul de lamaie. Adauga-l si amesteca bine. Pune blatul la copt in tava si coace blatul, in cuptorul bine incins, la foc potrivit pentru 30-35 de minute. Scoate blatul si lasa-l sa se raceasca. Urmeaza opratiunea “decupat”. Cu un cutit si o lingurita scobeste vreo 2-3 centimetri din blat. Lasa o margine de vreo trei centimetri. Amesteca crema de branza cu smantana si zaharul pana rezulta o crema fina. Adauga aromele, iar la final, fulgii de cereale sfaramati usor. Amesteca si aseaza crema pe blat. Da la rece pentru circa o ora. Cand este momentul pentru a fi servita aseaza deasupra fructele, taiate in doua. Primul rand de capsuni indeasa-l bine in crema de branza. Serveste tarta simpla sau cu frisca. Poti pune deasupra o mana de fulgi de migdale sau poti presara putin zahar pudra (dar ia in calcul faptul ca fructele vor lasa suc). Doua precizari necesare. Prima: o portie are in jur de 250 de calorii. A doua: pentru cei care au ramas cu gandul la ciocolata le recomand tortul Sachet! Savurati!