Tarta cu caise

Tarta cu caise

Caisele sunt printre cele mai iubite fructe ale verii. O tarta cu caise este deci o bucurie. Preparate dupa aceasta reteta caisele iti ofera toata bogatia aromei si gustului lor. Reteta de tarta cu caise este rapida, usor de facut si rezultatul este, parctic, garantat.

   

Ca sa faci tarta cu caise (8-10 portii), ai nevoie de 600-700 de grame de caise frumoase si bine coapte, trei linguri cu zahar, o lingura cu faina, o lingurita de nucsoara rasa. Pentru topping ai nevoie de 150 de grame de unt, sase linguri de zahar, o cana de fulgi de ovaz (dar merg si alte cereale), doua linguri cu faina, trei linguri cu fulgi de migdale, un praf de sare.

Incepe prin a incinge cuptorul. Spala caisele, taie-le in doua, scoate samburele si pune-le intr-un vas, care merge la cuptor, uns cu putin unt. Adauga zaharul faina si nucsoarea. Amestaca usor, astfel incat zaharul si faina sa imbrace caisele. 

Intr-un vas topeste unul pentru topping. Cand este lichid adauga zahatul, ovazul, sarea si migdalele. Amesteca sa se formeze un aluat nisipos sfaramat. Presara amestecul peste fructe si da tava la cuptor pentru 30-40 de minute la foc moale. Tarta este delicioasa simpla si bine racita rece si merge foarte bine cu o lingura de inghetata alaturi. Nu se taie ci se serveste cu lingura, fructe coapte si topping crocant amestecat.

O portie are circa 150 de calorii.