Astfel, pentru patru portii ai nevoie de: 2 lingurite de ulei vegetal, 1 ceapa (curatata si tocata marunt), doua laptuci (spalate, curatate si tocate), 1 litru de supa de legume, 1 cartof copt (curatat si taiat in cubulete) si doua cutii de mazare (verde, congelata). Pune uleiul intr-o tigaie si caleste laptucile si ceapa. Apoi, cu grija, toarna supa de legume intr-o oala, in care adauga ceapa, laptucile si cartoful copt. Nu lasa vasul pe foc mai mult de 20 de minute. Dupa ce s-au scurs cele 20 de minute, adauga mazarea in supa si mai lasa vasul pe foc pret de 5 minute. Cand supa e gata, ia vasul de pe foc. Lasa supa sa se raceasca si cu un blender (manual) amesteca bine. Rezultatul ar trebui sa fie o minunata supa-crema de legume. In caz ca ce ti-a iesit tie acolo nu arata nici pe departe a ce spun eu, pune mana pe blender si mai amesteca. Cand in cele din urma este gata, se codimenteaza si se serveste cu paine. Sa ai pofta!