Supa rece de laptuci

Supa rece de laptuci

Mi-am facut si un carnetel, unde mi-am notat toate retetele pe care ea mi le-a recomandat. Din toate acestea una mi-a facut cu ochiul: supa rece de laptuci, ideala pentru zilele toride.

 

Vreti sa invatati si voi cum o puteti prepara? Pentru aceasta va trebuie: trei legaturi de laptuci, 3 cartofi, 1 lingura cu smantana (cu putine grasimi) si un pic de sare, cat sa-i dea gust supei.
Este usor de pregatit, ideala pentru cei care gatesc rar, asa ca mine.

 

Puneti-va repede sortul si haideti sa trecem la treaba! Luati un cutit ascutit si tocati marunt laptucile, dar cu grija sa nu va taiati. Doar nu vreti sa abandonati totul? Apoi puneti laptucile intr-o oala cu apa (cam un litru de apa) in care adaugati si cartofii (curatati de coaja si taiati felii). Dupa care lasati vasul pe foc timp de 30 de minute.

 

Legumele se scurg de apa si se pun intr-un blender. Fara mila amestecati-le pana cand obtineti o pasta cremoasa. Apoi adaugati smantana si praful de sare. Supa ar trebui sa fie gata cam intr-o ora si jumatate. Si daca mai este loc la masa invitati-va si un prieten sau poate doi, caci supa este fix pentru 3 portii. Nu uita, supa se serveste rece!

 

Sa aveti pofta!