De multe ori bunatatile se ascund chiar sub nasul nostru, si tot ce mai ramane de facut este sa ne apucam de gatit. Asa stau lucrurile si cu supa rece de culoare roz, gatita de vecinii nostri din vestul tarii, un fel de mancare pe care il poti face chiar astazi, pentru ca se gasesc visine la piata. Pe langa faptul ca arata spectaculos, aceasta supa este si un balsam pentru suflet intr-o zi torida de vara, in care tot ce ai vrea sa faci este sa locuiesti in frigider, de s-ar putea. Numele traditional al acestei supe in limba in care ea a fost inventata este meggyleves si desi pare un desert, este servita cu seriozitate la cina, pe post de felul intai. Pentru a gati o supa de visine cat mai apropiata de reteta originala, cel mai bine este sa folosesti visine proaspete, desi si cele congelate sunt ok, daca mori de pofta si n-ai gasit la piata. Ingredientele promit un gust exotic: – 1 kg de visine ai caror samburi trebuie scosi – ½ cana de apa – 2 linguri de zahar – 1 lingurita rasa de sare – 1 baton de scortisoara – 2 felii groscioare de lamaie – ½ cana smantana Se pun visinele, apa, zaharul, sarea, scortisoara si feliile de lamaie pe foc, intr-o oala, pana incep sa fiarba. Se micsoreaza focul si se mai lasa oala inca vreo 5-7 minute, pana cand visinele se inmoaie. Se ia oala de pe foc, se scot feliile de lamaie si batonul de scortisoara. Se pune deoparte jumatate de cana de visine, iar amestecul ramas in oala se lasa sa se raceasca putin, si se paseaza intr-un blender, dupa ce se adauga si smantana. Supa e gata cand se obtine o textura omogena. Apoi se adauga visinele care au fost inlaturate, si se pune la frigider. Se mananca peste cateva ore, cu foarte multa pofta, pana nu mai ramane nimic.