Supa de spanac

Supa de spanac

 Ingrediente:
-300 de grame de spanac tocat,
-3/4 de ceasca cu linte,
-1/2 de ceasca cu orez alb,
-2 lingurite cu faina,
-1 ou batut,
-sofran (optional),
-2 lingurite cu ulei de masline,
-sofran indian,
-sare,
-piper. Ingredientele sunt pentru 4-6 portii.

 

Mod de preparare
1. Pune intr-un vas patru cani cu apa, orezul alb, lintele si faina.
2. Lasa vasul la foc mediu timp de ora sau pana cand orezul devine moale.
3. Adauga spanacul si uleiul si apoi presara sare, piper si sofran indian (cucurma).
4. Mai lasa vasul pe foc pentru inca 30 de minute. Daca este nevoie mai adauga un pic de apa.
5. Adauga apoi oul batut in supa si amesteca bine. Mai lasa vasul pe foc pentru inca 5 minute.
6. La final presara sofran.

 

Valori nutritive

O portie are: 190 de calorii; 6,9 grame grasimi; 4,1 grame fibre; fier 23%; calciu 10%; 11% vitamina C; 127% vitamina A (raportat la doza zilnica de nutrienti).

 

Pofta buna!