Sunt mare fana a supei de pui, in orice fel ar fi ea dar mai ales cea galbuie de la puiul de tara si sufocata in patrunjel aromat. Cine a inventat-o a fost om mare! Ocazional o mai schimb (asa cum face toata lumea) pentru a se mai adapta ingredientelor din camara. Cert este ca, orice i-ai face, supa de pui e cea mai tare! ๐ Iata ce pun eu pentru a-i da o usoara aroma orientala: 500 gr piept pui 3 morcovi 3 cartofi O ceapa Un ardei sau o guile (e mai bun cu gulie, dar se gasesc mai greu) O lingura ulei masline O legatura patrunjel O lingura sos soia 2 ardei iuti (sau doar unul, daca nu va place asa de iute) Un praf ghimbir O telina Pieptul de pui se spala, se curate de piele si grasimi si se taie bucatele potrivite. Il punem apoi la fiert(cam 2.5 l apa) cu un praf de sare si cu ceapa curatata dar intreaga. Ca la orice supa, spumam din cand in cand. Intre timp, curatam cartofii si ii taiem cubulete mici. Telina si morcovii le taiem bastonase.La fel si gulia. Daca ati pus ardei, ii taiati cubulete. Cand se inmoaie pieptul de pui, adaugam morcovii, gulia(sau ardeiul) si telina si dupa 5 minute punem si cartofii. Dupa 10 minute, legumele sunt inmuiate si putem adauga lingura de ulei de masline si sarea dupa gust. Spre sfarsit, adaugam cam jumate de lingurita de praf de ghimbir, o lingura de sos de soia, ardeiul iute taiat rondele. Cand legumele au fiert in totalitate, oprim focul, presaram patrunjelul tocat deasupra si mai lasam 5 minute cu capacul ca sa se amestece aromele! Este minunata! S-aveti pofta! Preparare: aprox. 60min (fierbere – 45min) Portii: 8 + Calorii: e greu de apreciat cate calorii sunt intr-o supa. Ochiometric, as zice pana in 100cal/portie.