Ce bucurie sa vezi in piata atatea legume proaspete, numai bune de adunat intr-o supa de primavara. Adaugi quinoa ca sa fie si mai nutritiva, putina carne, pentru proteine, si ii dai un gust desavarsit cu lamaie si frunze proaspete de busuioc. Ingrediente 2 linguri de unt 1 lingura de ulei de masline 1 fir de praz tocat rondele 2 morcovi taiati cubulete 2 catei de usturoi pisati 1 cana de mazare proaspata sau congelata 1 cana de dovlecei taiati cubulete 2 bucati de piept de pui fierte si taiate cubulete 4 cani de supa de pui 1 lingurita de ierburi de Provence 2 lingurite de pulpa de lamaie 2 linguri de zeama de lamaie 2 cani de quinoa fiarta 1/4 cana de frunze de busuioc proaspete, tocate sare, piper Intr-o oala, incalzeste uleiul si untul, apoi adauga prazul si morcovii si caleste pentru 3 – 5 minute. Adauga usturoiul, apoi un praf de sare si unul de piper si ierburile de Provence. Pune supa de pui si fierbe la foc mic 15 – 20 de minute, pana cand se inmoaie morcovii. Opreste focul si adauga mazarea, dovleceii, pieptul de pui, pulpa si zeama de lamaie. Amesteca si lasa-le impreuna 3 – 4 minute. Inainte sa servesti supa, adauga jumatate de cana de quinoa fiarta intr-un bol si pune peste supa. Presara frunze de busuioc si sare, piper si lamaie, daca mai este nevoie. Foto: thecozyapron.com