Supa de pepene

Supa de pepene

Pepenele galben este vedeta sezonului. Cu pepene galben se pot face o gramada de preparate, dar dintre toate noi am facut o pasiune pentru supa de pepene. Si pentru ca placerea sa fie maxima avem doua retete.

Prima supa de pepene este perfect potrivita pentru zilele de vara. Este gustoasa, sanatoasa si tonica. Pentru patru portii mari ai nevoie de un pepene galben potrivit si bine copt, cinci-sase linguri de smantana, un iaurt mic, o lingura de miere. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa tai pepenele in doua si sa scoti miezul. Pune miezul taiat in bucati in blender, adauga iaurtul, smantana si mierea. Combina totul bine, in cateva impulsuri. Poti pune piper, nucsoara sau putina scortisoara. Daca vrei poti adauga miere sau iaurt pana ajunge la gustul si consietenta care este pe placul tau.

Lasa supa la frigider pana cand se raceste bine. Serveste supa cu fructe de padure congelate puse direct in supa (afine sau zmeura) si adauga frunze d ementa tocate foarte marunt. Este delicioasa!

A doua supa de pepene este un preparat inedit, care isi poate gasi un binemeritat loc la o cina speciala. Pentru patru portii mari ai nevoie de un pepene galben potrivit, dar foarte bine copt si proaspat, 200 de mililitri de vin alb sec, o lingura de fistic zdrobit bine, un ardei verde pentru ornat si cateva felii de jambon sau salam foarte uscat si de foarte buna calitate.

Pune intr-un blender miezul pepenelui impreuna cu vinul si mixeaza. Adauga fisticul macinat si da la rece. Serveste un bol de supa in care ai pus cateva bucati de jambon sau feliile de salam uscat si decoreaza cu ardei verde tocat marunt.

Astept sa-mi spui care din cele doua variante de supa de pepene este cea pe gustul tau.