Supa de morcovi cu telina

Supa de morcovi cu telina

Supa de morcovi cu telina este foarte sanatoasa si se face usor.

Ingrediente:

– o jumatate de kilogram de morcovi;
– o radacina de telina;
– 2 cartofi;
– un catel de usturoi;
– sare si piper dupa gust;
– o jumatate de pahar de vin alb sec;
– 2 linguri ulei de masline;
– patrunjel.

Mod de preparare:

1. Curatati morcovii, cartofii si telina, taiati-le cuburi si puneti-le la fiert in apa cu putina sare.

2. Dupa ce se fierb, pasati-le bine.

3. Pisati usturoiul si amestecati-l cu 2 cani de apa.

4. Adaugati apa cu usturoi peste piureul de morcovi si telina.

5. Lasati toata aceasta combinatie la foc 10-15 minute. Mai puneti apa daca mai este nevoie.

6. Gustati si adaugati vinul, sare si piper dupa gust.

7. Adaugati uleiul si patrunjelul tocat marunt.

8. Serviti cu putina smantana deasupra si crutoane.

9. Daca vreti putin mai acrisoara, acriti cu putina lamaie.

Pofta buna!