Morcovii, merele, nucsoara si ghimbirul fac un parteneriat de exceptie. Adauga putina menta proaspata, un strop de ulei de masline si fierbinteala unui ardei iute. Cam asta este supa de morcovi cu mere. Ca sa prepari patru portii de supa de morcovi cu mere ai nevoie de patru morcovi, o ceapa mare, patru mere, o bucata de ghimbir, cat jumatate dintr-un morcov, un ardei iute, de preferat rosu, o lingurita de nucsoara, sare, ulei de masline, piper si cateva fire de menta proaspata. Toaca marunt ceapa si caleste-o cateva minute in ulei incins. Curata morcovii si toaca-i bucatele. Rade ghimbirul. Cand ceapa devine sticloasa adauga morcovii si ghimbirul, iar la final ardeiul iute taiat marunt. Lasa amestecul pe foc cateva minute. Rastoarna-l in 1,5 litri de apa care clocoteste, acopera si continua sa fierbi, circa 15 minute. Curata merele taie-le in bucati si punele-le in supa. Lasa totul pe foc inca 5 minute. Cu un blender vertical trasforma supa in crema. Potriveste de sare, piper. Adauga apa sau suc de mere, daca supa este prea groasa. Nucsoara proaspat rasa este ideala Adauga o lingurita de nucsoara macinata si serveste supa de morcovi si mere fierbinte, decorata cu putina menta tocata, simpla sau cu o lingura de iaurt.