Ingrediente pentru 4 portii: -500 grame spanac, -2 dovlecei, -200 grame mazare boabe, -200 de grame de morcovi, -1 ceapa, ½ de legatura de verdeata (amestecata), -30 grame unt, 1 lingura de faina, -2 linguri cu smantana, -sare, piper macinat. Mod de preparare Se curata spanacul, se spala si apoi se toaca. Dovleceii se spala, li se scot capetele dupa care se taie in fasii inguste. Morcovul si cu mazarea se spala si se taie cuburi. La fel si ceapa se curata si se taie marunt. Verdeata se spala si se toaca marunt. Ceapa se caleste in unt, apoi se adauga legumele si jumatate din verdeata si se lasa la foc mic timp de 3 minute, amestecand continuu. Se adauga faina si se prajeste un pic, amestecand continuu. Se toarna un litru de apa si se da in clocot. Se poate adauga pentru mai multa savoare si cuburi condiment. Se acopera vasul cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 5 minute. Se adauga smantana, care va incununa toate aromele. Se presara piper si sare, iar la final, inainte de servire, se presara verdeata ramasa. Valoare nutritiva O portie are: 190Kcal, 12 grame proteine, 7 grame grasimi, 18 grame carbohidrati. Pofta buna!