Supa de gulie

Supa de gulie

Pe langa continutul caloric foarte scazut, gulia este o sursa excelenta de vitamina C si potasiu. De asemenea este foarte bogata in fibre si are numeroase utilizari terapeutice.

Supa de gulie se prepara foarte usor si nu necesita cunostinte specializate de gastronomie, asa ca va invit sa o incercati. 

 

Ingrediente:

2 gulii mici (5-7 cm diametru)

1 ceapa medie

un morcov mare

jumatate de ardei gras

o legatura marar

o legatura de patrunjel

sare, piper dupa gust

un varf de lingurita de praf de chimen (optional)

2 linguri ulei

1,5 litri apa 

 

 

 

Guliile, ceapa si morcovul se curata de coaja, se spala si se taie cubulete mici. Se pun la calit in ulei incins  pana se inmoaie. In acest timp putem amesteca din cand in cand. Se adauga apa si se condimenteaza cu sare si piper si praful de chimen. Se fierbe aproximativ 20 de minute, pana toate legumele sunt moi. La final, cu 1 minut inainte de a o lua de pe foc, adaugam mararul si patrunjelul taiate marunt. 

Se mai pot adauga paste pentru supa sau galuste mici de gris, dupa pofta fiecaruia. 

100 gr. de supa de gulie contin: 32 calorii, 2,1 gr. proteine, 0,7 gr. lipide, 7 gr. carbohidrati. 
 

Tips: Este bine sa alegeti gulii mai mici pentru ca sunt mai dulci si nu sunt lemnoase 

Pofta buna!