Continuam seria de retete de post cu supa de fasole neagra, o reteta inedita doar prin faptul ca nu se prea face la noi, fasolea neagra nefiind o leguma care sa se cultive prin partile noastre. In schimb, ca multe alte lucruri bune, se gaseste in supermarket, conservata sau uscata. Pentru reteta de azi de supa de fasole neagra alegem calea usoara, conserva. Ingrediente pentru supa de fasole neagra: – 1 lingura ulei – 1 ceapa taiata marunt – 1 catel de usturoi taiat marunt – 2 morcovi taiati marunt – 2 linguri pudra de chilli – 1 lingurita cumin – 4 cani de supa de legume – 2 conserve fasole neagra, spalata – 1 conserva porumb – ¼ lingura piper negru – 1 conserva rosii maruntite Mod de preparare supa de fasole neagra: Intr-o tigaie de teflon puneti la calit ceapa, usturoiul, morcovii, amestecand ocazional pana cand ceapa a devenit translucida, apoi adaugati pudra de chilli si cumin. Amestecati timp de 1 minut. Adaugati supa, 1 conserva de fasole, porumbul si piperul si lasati la fiert. Intre timp, intr-un blender faceti un piure din conserva de rosii si restul de fasole, apoi adaugati piure-ul in oala. Lasati sa fiarba la foc mediu inca 10-15 . Ies 8 portii, iar o portie de supa de fasole neagra are: Calorii per portie: 166; Grasimi: 3.4 g; Colesterol: 0 mg; Sodiu: 651 mg; Carbohidrati: 27,1 g; Fibre:7.9 g; Proteine: 7,6 g. Pofta buna!