Nici nu mai intreb. Stiu ca va plac ciupecile, indiferent de modul in care sunt pregatite. De asta am si facut supa de ciuperci. Delicioasa supa de ciuperci este un rafat care nu aduce niciun fel de angoase, in ceea ce priveste numarul caloriilor. Supa de ciuperci se poate face cu ciuperci proaspete (ideal vreo doua soiuri). Ca sa faci supa de ciuperci ai nevoie de 500 de grame de ciuperci proaspete, doua linguri cu ulei, o ceapa mare, un morcov, doi catei de usturoi, un pahar mic de vin rosu si dulce, o lingurita de pasta de tomate, o lingura cu otet balsamic, sare si piper, o mana de verdeata proaspata. Toaca in bucati mari ciupercile. Toaca marunt ceapa si usturoiul si da morcovul prin razatoarea fina. Caleste ceapa in uleiul incins. Adauga morcovul si usturoiul. Continua sa caleste cateva minute. Adauga ciupercile, pune sare si piper si caleste inca cinci minute totul. Stinge legumele cu vin. Apoi lasa totul pe foc mic inca 10 minute, pentru ca alcoolul sa se evapore. Rastoarna amestecul de legume in doi litri de supa de legume strecurata (preparata dintr-un morcov, o ceapa si un pastarnac fierte pana se desfac sau din cuburi de concentrat). Fierbe totul pentru 20 de minute, la foc mic, cu capac. Adauga otetul, pasta de tomate si potriveste de sare si piper. Pune verdeata. Gata! Serveste supa fierbinte simpla sau cu de paine prajita. Daca vrei, poti renunta la otet si poti pune in supa de ciuperci o canita de lapte sau o lingura de samantana.